مواد اولیه :
پیاز 3عدد گوشت 300گرم سبزی (شامل نعنا و جعفری تازه) 250تا300گرم
گوجه سبز نیم کیلو برگ بو 2عدد آبغوره به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم نمک به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا 2عدد از پیاز ها را به چهار قسمت تقسیم کرده و با مقداری روغن تفت داده و بعد گوشت را شسته و به صورت خورشتی خرد کرده و اضافه کنید.گوشت را کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بعد مقداری زردچوبه اضافه کرده و تفت دهید و اجازه دهید با مقداری آب و برگ بو گوشت بپزد .(مقدار زیادی آب بریزید).گوجه سبز ها را یا به صورت درسته یا نصف شده کمی نمک بزنید.جعفری و نعنا را خرد کنید و پیاز باقی مانده را ریز کرده و در روغن سرخ کنید و بعد سبزی را اضافه کرده و کمی سرخ کنید.گوشت پخته شده را از مواد اضافی جدا کرده و به سبزی اضافه کرده و باقی مانده آب گوشت را صاف کرده و به مواد بیفزایید و اگر آب آن کم بود کمی آب جوش اضافه کرده و ادویه را نیز به مواد اضافه کنید.30 دقیقه مانده به جا افتادن خورش آبغوره و گرد لیمو و گوجه سبز را اضافه کرده و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
نکات:
1)این خورش در گیلان با جعفری،نعنا و خالواش تهیه میشود که نوعی سبزی محلی است.
2)در صورت تمایل از مقداری شکر به عنوان چاشنی استفاده کنید.
3)گوجه سبز خیلی زود له میشود زیاد آن را نپزید.
4)در صورتی که ترشی خورش شما بدون آبغوره اندازه است از ریختن ترشی اجتناب کنید.
5)این خورش را با مرغ هم میتوان تهیه کرد.